Πώς... βγαίνει το λάδι μας

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το απόλυτο της διατροφής!
Τόσο πολύτιμο όσο ο χρυσός!
Για αυτό και εμείς το παράγουμε με όλη τη φροντίδα και το σεβασμό που του αξίζει.

Συγκομιδή
Μόλις αρχίσει η συγκομιδή ξεκινά κι ένας αγώνας δρόμου με το χρόνο, γιατί η ελιά είναι ένας ευαίσθητος καρπός που οξειδώνεται και αλλοιώνεται πολύ γρήγορα. Κάθε μέρα αμέσως μετά το μάζεμα, ο καρπός μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις μας, διαλέγεται, καθαρίζεται από ξένα σώματα, φύλλα, μίσχους κλπ, πλένεται με νερό πηγής και αμέσως ξεκινά η μάλαξη στο δικό μας ελαιοτριβείο, που ελαιοποιεί μόνο την ελιά των κτημάτων μας.

Μάλαξη
Η μάλαξη και η εξαγωγή του ελαιολάδου ΑΤΡΑΠΟΣ γίνεται σε θερμοκρασία έως 23C, σε μηχάνημα σύγχρονης τεχνολογίας δύο φάσεων, χωρίς τη χρήση νερού κατά τον διαχωρισμό. Με τον τρόπο αυτό δεν καταστρέφονται τα ευαίσθητα συστατικά του ελαιολάδου από τις υψηλές θερμοκρασίες, ούτε και ξεπλένονται από το νερό τα υδατοδιαλυτά του στοιχεία. Επιπλέον, επειδή δεν χρησιμοποιείται νερό, δεν δημιουργούνται υγρά απόβλητα, τα οποία μολύνουν το περιβάλλον. Η ελαιομάζα μεταφέρεται στους ελαιώνες μας, κομποστοποιείται και χρησιμεύει ως λίπασμα.

Καθαρισμός
Αμέσως μετά την εξαγωγή, το λάδι μπαίνει σε αεροστεγείς, ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου και καθιζάνει για δύο έως τρείς μήνες, μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Κατόπιν μεταγγίζεται και συσκευάζεται χωρίς να φιλτραριστεί.

Ποιότητα
Το ελαφρύ κάψιμο στο λαιμό και η ελαφρά πικράδα αποτελούν ενδείξεις φρέσκου και ποιοτικού ελαιολάδου.
Αντίθετα, ίζημα ή θολότητα υποβαθμίζουν την ποιότητα του. Αφιλτράριστο λάδι δεν σημαίνει θολό λάδι ή λάδι με κατακάθι.

Συντήρηση
Η συνειδητή καλλιέργεια, ο ήπιος τρόπος εξαγωγής του ελαιολάδου, η σωστή φύλαξη του και η με φυσικό τρόπο διήθησή του, προσδίδουν στο ελαιόλαδο ΑΤΡΑΠΟΣ τα χαρακτηριστικά ενός αγνού χυμού αρίστης ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Στόχος μας είναι, σεβόμενοι τον άνθρωπο και τη φύση, να παράγουμε με συνείδηση και συνέπεια προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, γιατί μόνον έτσι αποτελεί ένα προϊόν τη βάση μιας πραγματικά υγιεινής διατροφής,

Φυσικά προϊόντα, φυσικά επεξεργασμένα
Αυτό θέλουμε να προσφέρουμε!