Βιοδυναμική Γεωργία

Η ενασχόλησή μας με τη βιοδυναμική γεωργία και αντίληψη ξεκινά ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Στην ήδη από το 2000 βιολογική καλλιέργεια του ελαιώνα μας προστέθηκε πρόσφατα η χρήση των βιοδυναμικών παρασκευασμάτων, τα οποία εφαρμόζουμε, σε διάφορες περιόδους μέσα στο χρόνο, στο χώμα στους κορμούς και στο φύλλωμα των δένδρων.

Η παρασκευή των περισσοτέρων από αυτά είναι σχετικά απλή. Ανάλογα με το παρασκεύασμα χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη κοπριά αγελάδας ή χαλαζιακή άμμος, καθώς και διάφορα φυτά, όπως η αχιλλεία, το χαμομήλι, η τσουκνίδα, η φλούδα βελανιδιάς, το ραδίκι και η βαλεριάνα.
Τα βιοδυναμικά παρασκευάσματα ωθούν την ανάπτυξη της ζωής στο έδαφος κάνοντάς το πιο γόνιμο, ενώ παράλληλα βοηθούν το δένδρο να αντλήσει από Γη και Ήλιο ό,τι χρειάζεται για την ανάπτυξή του. Τα φυτά γίνονται έτσι πιο εύρωστα και άρα πιο ανθεκτικά στις ασθένειες, στην ξηρασία, στον παγετό. Η ανάπτυξη μεταξύ φυλλώματος και καρπού εναρμονίζεται, οι καρποί γίνονται πιο εύγευστοι, πιο θρεπτικοί και διατηρούνται περισσότερο μετά τη συγκομιδή.

Στην εποχή των κλιματικών αλλαγών που ζούμε, απάντηση αποτελεί η βιοδυναμική καλλιέργεια, μια καλλιέργεια που παράγει προϊόντα κατάλληλα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου, βελτιώνει τη γονιμότητα του εδάφους, προάγει το περιβάλλον. Μια καλλιέργεια για τον Άνθρωπο και τη Γη.