Οδοιπορικό

2000
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και η Μαρία Χαν εγκαταλείπουν οριστικά την Αθήνα και έρχονται στη Μενδενίτσα, αποφασισμένοι να ασχοληθούν με τη βιολογική καλλιέργεια του ελαιώνα τους, ωθούμενοι από την αγάπη τους προς τη φύση και την επιθυμία τους να προσφέρουν γεωργικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένα από χημικά κατάλοιπα, κατάλληλα για τη διατροφή του ανθρώπου.

2003
Μετά την ολοκλήρωση της απαραίτητης υποδομής για την επεξεργασία του καρπού από τους ίδιους, οι δραστηριότητες τους επεκτείνονται και στην τυποποίηση των προϊόντων τους, τα οποία διαθέτουν μόνοι τους στα βιολογικά καταστήματα με την επωνυμία ΑΤΡΑΠΟΣ.

2006
Ξεκινά η ανέγερση ιδιόκτητου εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου στη Μενδενίτσα.
Μηχανολογικός εξοπλισμός και νέοι κωδικοί προϊόντων προστίθενται στο ενεργητικό τους.

2008
Ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις στη Μενδενίτσα. Ένα σύγχρονο ελαιουργικό μηχάνημα δύο φάσεων προστίθεται στον εξοπλισμό, ώστε και η ποιότητα του λαδιού να ανταποκρίνεται σε πολύ υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές.

2009
Διάκριση σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη ΒIOFACH 2009 στη Νυρεμβέργη, τη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων παγκοσμίως
Χάλκινο βραβείο γεύσης για τις πράσινες ελιές Ατραπός στο 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ στην Αθήνα.

2012                                                                                                                                                                                                                                                                                                Οι νεαρές, βιοδυναμικές, δαμασκηνιές μας μπήκαν πια σε καρποφορία και ένα σύγχρονο ξηραντήριο έρχεται να προστεθεί στο μηχανολογικό εξοπλισμό μας.

2013
Τα πρώτα ελληνικά, βιοδυναμικά αποξηραμένα δαμάσκηνα διατίθονται στην αγορά και εμπλουτίζουν τον κατάλογο προίόντων ΑΤΡΑΠΟΣ.
 

Η ΑΤΡΑΠΟΣ, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με πιστοποιημένα προϊόντα DEMETER